به گزارش یزدفردا: هوش مصنوعی تصویر خود را با ترکیبی از چهره ۴۰ هنرمندی که سلفیهای آنها در شبکه اینترنت موجود بوده، ترسیم کرده است.
این آزمایش توسط شرکت بیمهگر هیسکوکس در راستای آینده برنامه هنر و هوش مصنوعی صورت گرفته است. این گزارش به تأثیر هوش مصنوعی در دنیای هنر و معضل اخلاقی پیرامون هنر از جمله مساله حق مولف پرداخته است.
شرکت بیمه مذکور برای روشن کردن این بیعدالتی احتمالی و تضییع حقوق، این آزمایش را انجام داد و سپس غرامت تمام ۴۰ هنرمندی را که از چهره آنان استفاده شده را پرداخت میکند.
از آنجایی که تصاویر هوش مصنوعی توانایی خلق آثار جدید را بنا بر مهارتهای هنرمندان دورههای مختلف توسعه میدهند، این امکان وجود دارد که یک اثر ملغمهای از آثار داوینچی تا بنکسی باشد.
دلیل علاقه هیسکوکس به این امر آن بود که اغلب آثار بدون پرداخت حق کپی رایت و حتی اجازه صاحبانشان توسط هوش مصنوعی به کار گرفته میشود.
۷۷ درصد از مجموعهداران آثار هنری و ۷۸ درصد از علاقهمندان به هنر گفتهاند که هنرمندان باید به خاطر استفاده از آثارشان توسط هوش مصنوعی بهطور عادلانه غرامت دریافت کنند.
هیسکوکس دریافته است که بیش از یک سوم (۳۷٪) از مجموعه داران آثار هنری نگران استفاده بدون مجوز از آثار هنرمندان هستند.
استفاده از هوش مصنوعی در هنر، مرز جدیدی برای بازار هنر مشخص کرده و همزمان هم تهدید و هم فرصت را نشان میدهد. استفاده از فناوریهای پیشرفته میتواند خلاقانه باشد، اما هنوز مسائلی وجود دارد که صنعت با آن دست و پنجه نرم میکند، آن هم زمانی که بحث شفافیت و جبران خسارت به میان میآید.
این مساله که هوش مصنوعی با مطالعه و جذب هنر انسانی، هنر جدید بسازد به خودی خود مشکلساز نیست، اما تا زمانی که این کار به صورت اخلاقی، شفاف و منصفانه صورت گیرد.
این گزارش همچنین نشان داد که تمایل شدیدی در میان مجموعهداران آثار هنری (۸۲%) و علاقهمندان (۷۶%) برای برچسبگذاری واضح برای تمایز بین هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی و محتوای ساخته شده توسط انسان وجود دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 26,دسامبر,2024